wtorek, 7 kwietnia 2015

Pasta z makreli

Jak Wasze brzuchy poświątecznie? Bardzo najedzone? Nie możecie już patrzeć na  świąteczne mięsa, wędliny i ciasta? Proponuję dla odmiany lekką pastę kanapkową z wędzonej makreli na śniadanie albo kolację. 
Ja lubię takie pasty kanapkowe, bo są fajnym sposobem na urozmaicenie kanapek.

PASTA Z MAKRELI



Składniki:

1,2 makrele wędzone
3 jajka
1 cebula
2 łyżeczka koncentratu
2 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Makrele obieramy ze skóry i usuwamy wszystkie ości. Przekładamy do miski i rozdrabniamy widelcem  (można też przemielić w maszynce do mielenia). Jajka gotujemy na twardo i kroimy w małą kostkę. Cebulę obieramy i także kroimy w kostkę. Jajka i cebulę dodajemy do makreli. Dajemy koncentrat, majonez oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy dokładnie do połączenia składników.



 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz