Jak Wasze brzuchy poświątecznie? Bardzo najedzone? Nie możecie już patrzeć na świąteczne mięsa, wędliny i ciasta? Proponuję dla odmiany lekką pastę kanapkową z wędzonej makreli na śniadanie albo kolację.
Ja lubię takie pasty kanapkowe, bo są fajnym sposobem na urozmaicenie kanapek.
PASTA Z MAKRELI
Składniki:
1,2 makrele wędzone
3 jajka
1 cebula
2 łyżeczka koncentratu
2 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Makrele obieramy ze skóry i usuwamy wszystkie ości. Przekładamy do miski i rozdrabniamy widelcem (można też przemielić w maszynce do mielenia). Jajka gotujemy na twardo i kroimy w małą kostkę. Cebulę obieramy i także kroimy w kostkę. Jajka i cebulę dodajemy do makreli. Dajemy koncentrat, majonez oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy dokładnie do połączenia składników.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz