Czym była by majówka bez grilla, zielonej trawki i tego
charakterystycznego zapachu dymu. Od jakiegoś czasu przyjęło się , że
jak już mamy ten pierwszy ciepły i słoneczny (nie zawsze jednak zdarza
się taki ) wybieramy się za miasto z rodzinami czy znajomymi i
grillujemy w wesołej gromadce. Dla tych , którzy jednak z jakichś
powodów nie mogą sobie pozwolić nawet na krótką wycieczkę i szukanie
zielonej trawki albo kiedy pogoda nie dopisze, polecam korzystanie z prostych
zdobyczy techniki i postawienie na grill elektryczny, który nie dymi
tak jak tradycyjny, wiec śmiało można z niego korzystać w bloku nie
narażając się na wizytę zbulwersowanych sąsiadów lub straży miejskiej.
SZASZŁYKI DROBIOWE
Składniki:
1 filet z kurczaka
15 dkg boczku surowego
1 cebula
1 papryka
marynata:
1/2 szkl oleju
3 łyżki sosu sojowego
3 ząbki czosnku
3 łyżki soku z cytryny
szczypta chili
Przygotowanie:
Składniki na marynatę mieszamy dokładnie i wkładamy do niej filet z kurczaka pokrojony w dużą kostkę. Kurczaka marynujemy około 12 godzin. Po tym czasie nadziewamy go na patyczki do szaszłyków na przemian z pokrojonym w kostkę boczkiem, papryką i cebulą.
Życzę Wam smacznego majowego weekendu
Hi there, after reading this amazing article i am also happy to share my knowledge here with
OdpowiedzUsuńcolleagues.
Look at my web-site - gilbertohjii.edublogs.org ()