czwartek, 19 października 2017

Omlet z komosą ryżową


Dzisiaj kolejny pomysł na śniadanie. Tym razem na słodko. Omlet z komosą ryżową ze słodkim musem z bananów oraz prażonymi orzechami.

OMLET z KOMOSĄ RYŻOWĄ



Składniki:
omlet:
50 g komosy ryżowej
3 jajka
50 g jogurtu naturalnego
1 łyżka mąki
masło do smażenia
dodatkowo:
1 banan
sok z 1/2 cytryny
2 łyżki orzechów posiekanych
2 łyżki miodu
1 łyżka brązowego cukru

Przygotowanie:
Komosę gotujemy i studzimy,a następnie mieszamy z jajkami,mąką i jogurtem, smażymy na patelni omlet.
Posiekane orzechy prażymy, a potem zalewamy miodem i cukrem, karmelizujemy
Banana miksujemy z sokiem cytrynowym na mus, polewamy musem omlet i posypujemy orzechami w miodzie.


1 komentarz: