sobota, 28 lutego 2015

Śniadaniowy parfait z granatem i amarantusem


Pomysł na smaczne i szybkie, ale niebanalne śniadanie weekendowe. 
Niby proste płatki śniadaniowe połączone z jogurtem,ale musicie przyznać, że wyglądają jak deser rodem z najlepszej restauracji.
 
PARFAIT Z GRANATEM I AMARANTUSEM 


Składniki:

1 jogurt grecki
2-3  łyżki ugotowanego amarantusa
4 łyżki płatki śniadaniowe(u mnie cheerios)
1 granat 
1 łyżka miodu

Przygotowanie:

Schłodzony jogurt grecki mieszamy z ugotowanym amarantusem. Dosładzamy odrobinę miodem. Granata obieramy, wyjmujemy ziarenka.
Do szklanek lub pucharków układamy warstwami ulubione płatki śniadaniowe, granata i jogurt z dodatkiem kaszki na przemian. 


Amarantus można zastąpić inną drobna kaszką np. jaglana albo kukurydzianą.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz