poniedziałek, 17 grudnia 2018

Deser piernikowy z musem z pigwy


Jak co roku przedstawiam kolejny pomysł na deser piernikowy. Pyszny przedświąteczny deser na zimowe popołudnie. Słodko i aromatycznie. 

DESER PIERNIKOWY z MUSEM Z PIGWY


Składniki:
(2 porcje)
250 g serka mascarpone
200 ml śmietany 30%
2 łyżki cukru pudru
100 g pierników lub ciastek korzennych
1/2 szkl musu z pigwy (przepis tu)

Przygotowanie:
Śmietanę miksujemy na sztywno. Serek miksujemy z cukrem pudrem, a następnie łączymy delikatnie z ubitą śmietaną. 
Pierniki lub ciastka korzenne kruszymy.
Do szklanek lub miseczek nakładamy na przemian pierniki, masę z serka i mus z pigwy.
Odstawiamy do lodówki na godzinę ,aby pierniki nabrały wilgoci z masy i zmiękły.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz