środa, 9 grudnia 2020

Ciastka cynamonowe

Te malutkie, kruche i aromatyczne ciasteczka cynamonowe będą miłym wstępem do świątecznych przygotowań. Uwaga! Są bardzo wciągające.

CIASTECZKA CYNAMONOWE

Składniki: 

210 g mąki
150 g margaryny Rama Classic
50 g cukru pudru
70 g mielonych migdałów lub orzechów laskowych
dodatkowo:
3 łyżki drobnego cukru kryształ
3 łyżki cynamonu 

Przygotowanie:

Mąkę, zmielone orzechy lub migdały, margarynę (najlepiej Ramę, bo jest miękka i lekko słona), cukier puder szybko zagniatamy na ciasto. Ciasto rozwałkowujemy, a potem wycinamy foremkami różne kształty. Ciastka układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Pieczemy ok.12-15 min. w 180 stopniach.

Upieczone ciastka obtaczamy w cukrze wymieszanym z cynamonem 


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz