wtorek, 17 kwietnia 2018

Kotleciki z warzyw


Szukacie pomysłu na obiad bez mięsa? Proponuję smaczne kotleciki z warzyw. Idealne połączenie, w którym można przemycić marchewkę i groszek każdemu warzywnemu niejadkowi.

KOTLECIKI Z WARZYW

Składniki:
2 cebule,
100 g startej marchewki, 
100 g mrożonego groszku, 
500 g mrożonego kalafiora, 
3-4 jajka, 
3 łyżki masła,
sól,pieprz,
1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki, 
1/2 pęczka kopru,
2 łyżki mąki kukurydzianej, 
oliwa do smażenia

Przygotowanie:
Cebulę kroimy w drobną kostkę,szklimy na maśle,dodajemy marchewkę i groszek, dusimy doprawiając solą i pieprzem. Kalafiora gotujemy, odsączamy i rozdrabniamy widelcem. Natkę i koper siekamy. Marchew, groszek, cebulę, kalafiora, zioła i jajka oraz mąkę mieszamy. Masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Nakładamy łyżką na rozgrzany tłuszcz formując kotlety. Obsmażamy z obu stron.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz