Jajka w chrupiących koszyczkach z płatków z jeszcze lekko płynnym żółtkiem, śniadanie proste, ale jakże pyszne i zdrowe.
JAJKA w CHRUPIĄCYCH KOSZYCZKACH
Składniki:
(na 5 szt)
5 jaj
80 g płatków kukurydzianych Lubella pełne ziarno
2 łyżki bułki tartej
50 g masła
Przygotowanie:
Masło rozpuszczamy w garnku. Płatki kukurydziane kruszymy na mniejsze kawałki i łączymy z bułka tartą, a następnie wsypujemy do roztopionego lekko przestudzonego masła.Całość szybko mieszamy.
"Mokrą" mieszanką wypełniamy formę do muffinów wysmarowaną grubą warstwą masła.
Mieszankę z płatków dociskamy dłonią do dna i boków foremki. Do środka wlewamy ostrożnie jajko. Formę wstawiamy na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni.
#dzienzdrowegosniadania #odkryjcomozezboze #silazezboz #lubella #lubellacornflakes
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz