niedziela, 15 maja 2016

Zupa krem z groszku


Po dość długiej przerwie dzisiaj przepis z cyklu zupa na niedzielę. Bardzo wiosenny i zdrowy krem przygotujecie w krótkim czasie, więc idealnie nadaje się także jako szybki obiad po pracy. Sam krem ma słodkawy smak,ale jest bardzo delikatny i smaczny.
 
ZUPA KREM Z GROSZKU z KOPREM WŁOSKIM


Składniki:
1 opakowanie mrożonego groszku
1 kopert włoski
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 litr mleka
sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
Cebulę i czosnek siekamy. Koper włoski czyścimy i bulwę kroimy w plastry. Cebulę, czosnek oraz plastry kopru szklimy na maśle na patelni. Do zeszklonych warzyw dodajemy groszek, wlewamy mleko i gotujemy około 10 minut. Całość miksujemy blenderem na gładki krem (można na końcu przetrzeć przez sito)
Krem doprawiamy do smaku solą i pieprzem 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz