Pysznie, aromatycznie i sycąco. Takie danie bezmięsne proponuje na dzisiejszy obiad lub kolację.
GULASZ WARZYWNY
PĘCZAK z WARZYWAMI
PĘCZAK z WARZYWAMI
Składniki:
1/2 kalafiora
100 g kaszy pęczak
300 g małych pieczarkek
1 cebula
1 marchewka
oliwa do smażenia
2 łyżki jasnego sosu sojowego
pieprz i oregano do smaku
Przygotowanie:
Kaszę pęczak gotujemy według przepisu na opakowaniu. Kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy, aż będzie miękki.
Cebulę pokrojona w pióra podsmażamy na oliwie w dużym garnku. Kiedy sie zeszkli dodajemy do niej pokrojoną w cienkie plasterki marchewkę oraz pokrojone w ćwiartki małe pieczarki. Smażymy kilka minut,aż warzywa zmiękną (można podlać trochę wodą). Następnie dodjemy ugotowanego kalafiora oraz kaszę pęczak. Do całości dodajemy sos sojowy, pieprz oraz oregano, mieszamy i jeszcze chwilę razem dusimy.
Podajemy posypane natką pietruszki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz