Jesiennego rozpieszczania, a właściwie grzeszków , które jesienią i zimą można sobie wybaczyć ciąg dalszy.
Dzisiaj odrobina czekolady w wersji ciasteczkowej. W końcu podobno czekolada przegania wszystkie jesienne smutki, więc dlaczego nie, skoro pogoda za oknem jest mało optymistyczna .
Spróbujcie miękkich ciasteczek z kokosem i czekoladą.
Są idealne nie tylko do filiżanki gorącej kawy czy herbaty, ale też do ciepłego mleka czy kakao na słodkie drugie śniadanie.
Dzisiaj odrobina czekolady w wersji ciasteczkowej. W końcu podobno czekolada przegania wszystkie jesienne smutki, więc dlaczego nie, skoro pogoda za oknem jest mało optymistyczna .
Spróbujcie miękkich ciasteczek z kokosem i czekoladą.
Są idealne nie tylko do filiżanki gorącej kawy czy herbaty, ale też do ciepłego mleka czy kakao na słodkie drugie śniadanie.
CIASTECZKA Z CZEKOLADĄ i KOKOSEM
Składniki:
300 g mąki
60 g wiórków kokosowych
125 g masła
120 g cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 jajko
1/2 ekstraktu waniliowego lub migdałowego
Przygotowanie:
Masło ucieramy z cukrem i ekstraktem waniliowym, dodajemy jajko oraz mąkę, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe. Na końcu dodajemy do ciasta kropelki czekoladowe. Z ciasta formujemy w dłoniach okrągłe, płaskie ciastka. Pieczemy około 15 minut w 180 stopniach.
Ależ one śliczne! Nabrałam apetytu na takie słodkie maleństwa :)
OdpowiedzUsuńhttp://www.digotuje.pl/2016/08/kruche-ciasteczka-kokosowe-z-czekolada.html
OdpowiedzUsuń