niedziela, 27 sierpnia 2017

Papet vaudois


Dzisiaj polecam danie inspirowane kuchnią szwajcarską. Papet vaudios to bardzo proste, ale sycące danie z ziemniaków, pora i kiełbasy. Do jego wykonania przyda się ostry  nóż np.Victorinox, którym pokroimy ziemniaki i pora w cienkie plastry.

Papet vaudois
Składniki:
(na 2 porcje)

4 ziemniaki
3/4 pora
sól i pieprz do smaku
1 łyżka śmietany
1 łyżka octu 
3-4 cienkie kiełbaski np.śląskie

Przygotowanie:
Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry. Układamy na dnie garnka zalewamy wodą,ale tylko taką ilością aby przykryła ziemniaki. Gotujemy, a kiedy ziemniaki wchłonął część wody i zaczną robić się miękkie dodajemy pora. Nie mieszamy, dusimy chwilę pod przykryciem. Kiełbaski podsmażamy lub podpiekamy na grillu.

#MyVictorinox  



Zachowaj smak wakacji z Victorinox!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz