Wiele osób w okresie przedświątecznym w piątki nie je mięsa, dlatego dzisiaj przepis na szybką sałatkę postną zaledwie z kilku składników.
SAŁATKA POSTNA ze SZPROTKAMI
Składniki:
Miks sałaty lodowej, roszponki, rzymskiej
4 jajka
150 g zielonej fasolki szparagowej (może być mrożona)
1 puszka szprotek w oleju
1/2 czerwonej cebuli
sól i pieprz do smaku
oliwa do skropienia
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, kroimy w ćwiartki. Szproty odsączamy z oleju. Fasolkę gotujemy.
Cebulę kroimy w cienkie pióra.
Miks sałat mieszamy z ugotowaną fasolką, dodajemy jajka, szprotki i cebulę.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz skrapiamy oliwą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz