czwartek, 23 marca 2017

Sałatka z kapusty pekińskiej i tuńczyka


Smaczne połączenie kapusty pekińskiej, tuńczyka, mandarynek i orzechów. Sałatka idealna do zabrania jako lunch do pracy albo na lekką kolację. 
 
SAŁATKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ I TUŃCZYKA



Składniki:
4-5 liści kapusty pekińskiej
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1-2 mandarynki
kilka posiekanych orzechów włoskich
1 nie za duże jabłko
sos:
3 łyżki oliwy
1 łyżka soku z cytryny
sól, pieprz i cukier do smaku

lub zamiast sos majonez

Przygotowanie:
Liście kapusty bez białych część kroimy w paski.
Tuńczyka odsączamy z sosu.
Mandarynki obieramy i dzielimy na cząstki.
Jabłko obieramy i kroimy w cienkie słupki.
Wszystkie składniki mieszamy , doprawiamy do smaku i dodajemy majonez lub sos z wymieszanych składników na sos.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz