poniedziałek, 8 września 2014

Sałatka surimi 2


Gdy w brzuchu burczy, głód doskwiera, a w kuchni stać się długo nie chce najlepiej zrobić szybką, ale sycącą sałatkę. 
W ramach rozpoczęcia azjatyckiego  tygodnia "Bon appetit.."  polecam bardzo smaczny miks azjatycko-europejski,  sałatkę warzywną z paluszkami krabowymi i makaronem ryżowym.

SAŁATKA SURIMI 2


Składniki:

1 opakowanie surimi
1/2 opakowania makaronu ryżowego
1/2 puszki kukurydzy
1 cebula czerwona
1/2 ogórka świeżego
3 ogórki małosolne
2 jajka
majonez
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Makaron ryżowy zalewamy gorącą wodą a  kiedy będzie miękki odcedzamy i  kroimy na mniejsze kawałki. 
Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę dodajemy je do makaronu oraz pokrojonych paluszków surimi , cebuli i ogórków. Z ogórków świeżych wycinamy wodnisty środek, dodajemy tylko twardy miąższ, a ogórki małosolne przed dodaniem musimy odcisnąć. Całość doprawiamy solą i pieprzem oraz odrobiną majonezu.
Smacznego



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz