Gdy w brzuchu burczy, głód doskwiera, a w kuchni stać się długo nie chce najlepiej zrobić szybką, ale sycącą sałatkę.
W ramach rozpoczęcia azjatyckiego tygodnia "Bon appetit.." polecam bardzo smaczny miks azjatycko-europejski, sałatkę warzywną z paluszkami krabowymi i makaronem ryżowym.
Składniki:
1 opakowanie surimi
1/2 opakowania makaronu ryżowego
1/2 puszki kukurydzy
1 cebula czerwona
1/2 ogórka świeżego
3 ogórki małosolne
2 jajka
majonez
sól i pieprz do smaku
1 opakowanie surimi
1/2 opakowania makaronu ryżowego
1/2 puszki kukurydzy
1 cebula czerwona
1/2 ogórka świeżego
3 ogórki małosolne
2 jajka
majonez
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Makaron ryżowy zalewamy gorącą wodą a kiedy będzie miękki odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki.
Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę dodajemy je do makaronu oraz pokrojonych paluszków surimi , cebuli i ogórków. Z ogórków świeżych wycinamy wodnisty środek, dodajemy tylko twardy miąższ, a ogórki małosolne przed dodaniem musimy odcisnąć. Całość doprawiamy solą i pieprzem oraz odrobiną majonezu.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz