piątek, 12 września 2014

Chipsy w stylu azjatyckim


Wszyscy zapewne znacie chipsy ziemniaczane, albo te w mniej kalorycznej wersji, z suszonych owoców, ale czy wiecie, że można je bardzo szybko przygotować także z ciasta won ton? 
Dzisiaj polecam te azjatyckie przegryzki w wersji wytrawnej i na słodko.

CHIPSY Z WON TON 



Składniki:

8-10 płatów ciasta won ton
parmezan lub gnana padano 
zioła suszone: oregano, bazylia,suszony czosnek
sól i pieprz
1 białko

Przygotowanie:

Ciasto won ton smarujemy roztrzepanym białkiem. Posypujemy ziołami oraz sola i pieprzem a na koniec startym serem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni pieczemy do zarumienienia (około 10 minut)


CHIPSY WON TON na SŁODKO


Składniki:
8-10 płatów ciasta won ton
1 białko 
cukier trzcinowy
cynamon

Przygotowanie:
 Ciasto won ton smarujemy roztrzepanym białkiem. Posypujemy cukrem oraz cynamonem.
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni pieczemy do zarumienienia (około 10 minut)






1 komentarz:

  1. Mmmm.. smakowicie się prezentują ;)
    Pozdrawiam
    Zapraszam do mnie :http://gotujzkarolka.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń