Wszyscy zapewne znacie chipsy ziemniaczane, albo te w mniej kalorycznej wersji, z suszonych owoców, ale czy wiecie, że można je bardzo szybko przygotować także z ciasta won ton?
Dzisiaj polecam te azjatyckie przegryzki w wersji wytrawnej i na słodko.
CHIPSY Z WON TON
Składniki:
8-10 płatów ciasta won ton
parmezan lub gnana padano
zioła suszone: oregano, bazylia,suszony czosnek
sól i pieprz
1 białko
8-10 płatów ciasta won ton
parmezan lub gnana padano
zioła suszone: oregano, bazylia,suszony czosnek
sól i pieprz
1 białko
Przygotowanie:
Ciasto won ton smarujemy roztrzepanym białkiem. Posypujemy ziołami oraz sola i pieprzem a na koniec startym serem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni pieczemy do zarumienienia (około 10 minut)
Ciasto won ton smarujemy roztrzepanym białkiem. Posypujemy ziołami oraz sola i pieprzem a na koniec startym serem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni pieczemy do zarumienienia (około 10 minut)
CHIPSY WON TON na SŁODKO
Składniki:
8-10 płatów ciasta won ton
1 białko
cukier trzcinowy
cynamon
Przygotowanie:
Ciasto won ton smarujemy roztrzepanym białkiem. Posypujemy cukrem oraz cynamonem.
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni pieczemy do zarumienienia (około 10 minut)
Mmmm.. smakowicie się prezentują ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Zapraszam do mnie :http://gotujzkarolka.blogspot.com/