środa, 22 listopada 2017

Złote i chrupiące tosty cynamonowe


Nie macie pomysłu na jutrzejsze śniadanie? Służę pomocą. Idealne jesienne śniadanie w mojej wersji jest słodkie i aromatyczne, a do tego w pięknym złotym kolorze. Zachęcam do zrobienia tostów francuskich w takiej chrupiącej, rozgrzewającej i aromatycznej wersji.

TOSTY CYNAMONOWE 
w CHRUPIĄCEJ PANIERCE



Składniki:
Tosty pszenne
masło do smażenia
do panierki:
2 szklanki płatków kukurydzianych
3 jajka
1/3 szkl mleka
2 łyżeczki mąki
2 łyżeczki cukru
1/4 łyżeczki cynamonu
2-3 krople ekstraktu waniliowego
szczypta soli

Przygotowanie:
panierka:
Jajka roztrzepujemy z mlekiem, dodajemy mąkę , cukier, cynamon oraz sól i ekstrakt waniliowy.
Płatki kukurydziane lekko rozkruszamy.

Tosty maczamy w mieszance jajecznej, a następnie posypujemy rozkruszonymi płatkami.

Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy na nich tosty w panierce.
Tosty można podać polane dodatkowo miodem lub syropem złocistym.
 




4 komentarze: