sobota, 25 listopada 2017

Kremowa zupa soczewicowa z marchewką i fasolką


Kuchnia w kolorach jesieni to dania w rozgrzewających pomarańczowych, czerwonych, bordowych barwach. Kuchnię jesienną, żeby była zdrowa urozmaicam jak największą ilością warzyw, dlatego dzisiaj witaminki wskakują do smacznej zupy. Zupa bardzo szybka (do zrobienia w 25 minut) i do tego smaczna.

Dla Wszystkich moich czytelników mam dzisiaj niespodziankę. Zniżkę w wysokości 10% na produkty Ambition  w sklepie Dajar  (rabat obowiązuje do 31.12.2017r. na hasło ZDROWA-JESIEŃ) 



ZUPA SOCZEWICOWA z MARCHEWKĄ i FASOLKĄ


Składniki:
250 g czerwonej soczewicy
1 marchew
1 cebula
2 ząbki czosnku
150 g zielonej fasolki
0,75 l bulionu
150 ml śmietany kremówki
szczypta kurkumy
sól , pieprz, do smaku

Przygotowanie:
Cebulę kroimy w kostkę, czosnek siekamy. Marchew obieramy i kroimy w słupki.
Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła podsmażamy cebulę z czosnkiem , a następnie dodajemy marchewkę. Przesmażone warzywa przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Następnie dodajemy przepłukana soczewicę i pokrojoną fasolkę. Gotujemy kilka minut, aż warzywa będą miękkie. Na końcu dodajemy śmietanę oraz przyprawy.
(uwaga: do zupy dodajemy słodką śmietankę, a nie 18%)

#myAmbition







Zdrowa jesień na talerzu

1 komentarz: