Zaczynam kolejny dzień na zielono! Tym razem w wersji oczyszczającej, w sam raz po tłustoczwartkowym szaleństwie (...było grubo ;) ).
Taki koktajl to nie tylko poranna dawka witamin i błonnika, które oczyszczają organizm i wzmacniają odporność, ale też spora dawka energii. Moja dzisiejsza poranna porcja dla zdrowia tym razem w wersji dla zaawansowanych w szpinakowych bojach. Jest bardzo orzeźwiająca, a przez dodatek imbiru może się wydawać lekko piekąca.
W najbliższym czasie planuję osiągnąć kolejny etap zielonego wtajemniczenia i zająć się jarmużem albo miksem z sałatą.
KOKTAJL SZPINAKOWY z KIWI i IMBIREM
Składniki:
ok. 1 cm korzenia imbiru
2 kiwi
1/2 szklanki soku pomarańczowy (lub wody niegazowanej)
kilka gałązek natki pietruszki (wersja dla zaawansowanych)
miód (do posłodzenia według uznania)
Przygotowanie:
Szpinak płuczemy w wodzie. Kiwi i imbir obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.Wszystkie składniki koktajlu wrzucamy do blendera i miksujemy do momentu otrzymania gładkiego musu. Jeśli mus jest za gęsty można dodać więcej soku. Dosładzamy miodem.
W wersji dla zaawansowanych można dodać kilka gałązek natki pietruszki.
Świetny sposób na piątek po tłustym czawartku. Spróbuje :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i zapraszam do mnie :)
piękny kolor i ile w nim zdrowia!
OdpowiedzUsuńmój ulubiony :)
OdpowiedzUsuńSuper połączenie, cieszy na że coraz więcej ludzi pije pyszne, zdrowe zielone koktajle!
OdpowiedzUsuń