niedziela, 5 października 2014

Jesienne ciasteczka owsiane

Za płatkami owsianymi ogólnie nie przepadam. 
O tym żebym zjadła owsiankę możecie zapomnieć, ale za to bardzo lubię ciastka i pieczywo z  dodatkiem płatków. 
Ciasteczka owsiane według tego przepisu są po upieczeniu dość twarde i bardzo chrupiące. Jeśli wolicie kruche i miękkie wystarczy je włożyć do woreczka foliowego z kilkoma rodzynkami, skórką z jabłka albo kawałkiem chleba na 1 dzień. 
Jeśli posmakowały Wam moje batoniki kokosowo-owsiane , na które przepis dodałam ostatnio, z pewnością polubicie też tę zdrową przekąskę.

CIASTECZKA OWSIANE


Składniki:

150 g brązowego cukru
120 g mąki
200 g płatków owsianych
200 g masła
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
3 łyżki wiórków kokosowych

Przygotowanie:

Do miękkiego masła dodajemy obydwa cukry, mąkę i proszek do pieczenia oraz płatki i wiórki. Dokładnie mieszamy składniki aż powstanie ciasto. Z ciast odrywamy po kawałku , formujemy kulkę którą spłaszczamy w dłoniach. Układamy na blaszce. Pieczemy w 180 stopniach przez około15 minut 








2 komentarze:

  1. widzę kochana, że dietetycznie u Ciebie na jesień! No i te zdjęcia! Dzieło sztuki <3

    OdpowiedzUsuń