Za płatkami owsianymi ogólnie nie przepadam.
O tym żebym zjadła owsiankę możecie zapomnieć, ale za to bardzo lubię ciastka i pieczywo z dodatkiem płatków.
Ciasteczka owsiane według tego przepisu są po upieczeniu dość twarde i bardzo chrupiące. Jeśli wolicie kruche i miękkie wystarczy je włożyć do woreczka foliowego z kilkoma rodzynkami, skórką z jabłka albo kawałkiem chleba na 1 dzień.
Jeśli posmakowały Wam moje batoniki kokosowo-owsiane , na które przepis dodałam ostatnio, z pewnością polubicie też tę zdrową przekąskę.
Ciasteczka owsiane według tego przepisu są po upieczeniu dość twarde i bardzo chrupiące. Jeśli wolicie kruche i miękkie wystarczy je włożyć do woreczka foliowego z kilkoma rodzynkami, skórką z jabłka albo kawałkiem chleba na 1 dzień.
Jeśli posmakowały Wam moje batoniki kokosowo-owsiane , na które przepis dodałam ostatnio, z pewnością polubicie też tę zdrową przekąskę.
CIASTECZKA OWSIANE
Składniki:
150 g brązowego cukru
120 g mąki
200 g płatków owsianych
200 g masła
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
3 łyżki wiórków kokosowych
Przygotowanie:
Do miękkiego masła dodajemy obydwa cukry, mąkę i proszek do pieczenia oraz płatki i wiórki. Dokładnie mieszamy składniki aż powstanie ciasto. Z ciast odrywamy po kawałku , formujemy kulkę którą spłaszczamy w dłoniach. Układamy na blaszce. Pieczemy w 180 stopniach przez około15 minut
wyglądają bardzo apetycznie!
OdpowiedzUsuńwidzę kochana, że dietetycznie u Ciebie na jesień! No i te zdjęcia! Dzieło sztuki <3
OdpowiedzUsuń