wtorek, 1 lipca 2014

Sernik z truskawkowym musem


Takim oto serniczkiem zaskoczyłam imieninowo swoją mamę. 
Tak przy okazji mamy też mniejsze święto, czyli półrocze bloga, który przekroczył niedawno 10 tysięcy odsłon. Serdecznie Wam wszystkim dziękuję za to ,że jesteście ze mną oraz za wszystkie ciepłe słowa i rady. 
Z tych okazji, a także aby nacieszyć się kończącym się już niestety sezonem truskawkowym zapraszam na  przepyszny sernik.

SERNIK TRUSKAWKOWY NA ZIMNO

Składniki:

3 serki homogenizowane
2 galaretki truskawkowe
1 galaretka jagodowa
1 kg truskawek
1 opak. biszkoptów

Przygotowanie:

1 galaretkę truskawkową i jagodową rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu w oddzielnych naczyniach. 

1,5 serka homogenizowanego miksujemy dodając galaretkę truskawkową. Pozostałą część serków także miksujemy dodając galaretkę jagodową.
Odstawiamy obydwie masy do lodówki na kilka minut aby lekko stężały. 

W między czasie przygotowujemy spód sernika.
Na dnie formy układamy biszkopty , a po bokach układamy kilka truskawek. 

Do tak przygotowanej formy wlewamy na przemian masę serową truskawkową i jagodową, odstawiamy do lodówki na około godzinę.

Pozostałe truskawki kroimy drobno lub rozdrabniamy blenderem i dodajemy do nich rozrobioną 2 galaretkę truskawkową. Masę wlewamy na wierzch sernika i odstawiamy do lodówki na co najmniej 1,5 godziny. (najlepiej na całą noc)






2 komentarze:

  1. Gratuluje konsekwencji w blogowaniu i częstotliwości postów! No i niezaprzeczalnego talentu :) 10 tys! Wow, mój musi jeszcze długo czekać na takie liczby :)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuje :* (ps.twój też się doczeka, statystykę nieustannie ci podnoszę ;) ;) ;) )

      Usuń