Włoską kuchnię (w szczególności makarony) uwielbiam za jej prostotę i możliwość szybkiego wykonania doskonałych w smaku dań. Połączenie zaledwie kilku składników daje zachwycający efekt i niezapomniany smak, co z pewnością wielu z Was potwierdzi. Jednym z moich marzeń jest spędzenie kilku jesiennych dni, kiedy u nas robi się już chłodno, w ciepłych Włoszech i próbowanie tych wszystkich lokalnych specjałów, a na razie zostaje mi cieszyć się smakiem kuchni włoskiej po mojemu.
Składniki:
makaron tagliatelle
śmietana 18%
5 łyż. mascarpone
1/2 brokuła
cebula
sól i pieprz do smaku
1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej
1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej
Przygotowanie:
Makaron i brokuły gotujemy (oddzielnie) w osolonej wodzie.
Śmietanę podgrzewamy dodając serek mascarpone oraz posiekaną w kostkę cebulę. Ugotowane brokuły kroimy drobno i dodajemy do śmietanowego sosu. Mieszamy. Doprawiamy do smaku solą,pieprzem i gałką według uznania.
Bon appetit :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz