poniedziałek, 14 lipca 2014

Brokuły pod pierzynką




Tym razem krótko. Ostatnio zdarza mi się jeść je dość często. Wolę je od kalafiora, a podane z sosem serowym moim zdaniem są wyśmienite. Jak dla mnie idealna kolacja po upalnym dniu , kiedy się nie chce gotować. Szybko, prosto, smacznie.

BROKUŁY z KERMOWYM SOSEM SEROWYM

 
Składniki:

brokuły
śmietana 18%
ser mozzarella
ser lazur
1 ząbek czosnku
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
Brokuły gotujemy w osolonej wodzie. Śmietanę podgrzewamy (nie gotujemy) dodając pokruszony ser lazur i mozzarellę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Polewamy ugotowane brokuły

 


2 komentarze:

  1. Brokuły uwielbiam pod każdą postacią :) a z lazurem muszą smakować wyjątkowo pysznie!

    OdpowiedzUsuń