poniedziałek, 13 sierpnia 2018

Szaszłyki na zimno


Lato w pełni, nadal czujemy ciepło promieni słonecznych i nie rezygnujemy z wakacyjnych przyjemności. Jedną z nich mogą być soczyste szaszłyki na zimno. Połączenie owoców z szynką i serem, świetna przekąska, która sprawdzi się nie tylko na imprezach, ale też jako lekka kolacja w upalne dni. Do wyboru dwie wersje z ananasem i melonem. Nie wiem która lepsza, mnie osobiście obydwie zachwycają

SZASZŁYKI NA ZIMNO


Składniki:
2 opakowania szynki parmeńskiej w plastrach
2 opakowania sera mozzarella
1 melon Galia
1 świeży ananas

Przygotowanie:
Owoce obieramy i kroimy w kostkę. Mozzarellę osuszamy i kroimy w kostkę. 
Na patyczki do szaszłyków nadziewamy na przemian kawałki melona lub ananasa, szynki i mozzarelli.
Szaszłyki opcjonalnie można polać też odrobiną octu balsamicznego.

WERSJA I - z melonem


WERSJA II - z ananasem


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz