Wyglądają jak kotlety mielone, ale to tylko pozory, ponieważ w ich składzie nie ma nawet odrobiny mięsa. Kotlety z jajek są ciekawą alternatywą, dla poszukujących obiadowej odmiany. Kto jeszcze ich nie jadł, niech spróbuje koniecznie.
KOTLETY z JAJEK
Składniki:
(na 4-5 kotlecików)
4 jajka ugotowane na twardo
1 jajko nie ugotowane
100 g ser żółtego
2 łyżki bułki tartej (plus do panierowania)
odrobina świeżego kopru
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Ugotowane na twardo jajka kroimy w drobną kostkę.Dodajemy do nich ser żółty starty na tarce o grubych oczkach oraz lekko namoczoną bułkę tartą oraz całe jajko (nie ugotowane, świeże). Doprawiamy posiekanym koperkiem, solą i pieprzem. Wyrabiamy jednolitą masę , z której formujemy kotlety. Kotlety obtaczamy w bułce tartej, smażymy na oliwie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz