niedziela, 25 czerwca 2017

Pasta kanapkowa z porem



Pasty kanapkowe to dobry zamiennik dla wędliny czy sera. Są szybkie do zrobienia, można je robić z różnych składników. Ja dzisiaj polecam pastę z pora, szynki, sera i ogórka. Jest idealna do kanapek, które możecie zabrać na piknik lub wycieczkę pieszą lub rowerową. 

PASTA KANAPKOWA PIKNIKOWA

 


Składniki:
1 gruby plaster szynki konserwowej
1 gruby plaster sera żółtego
1/4 pora
1 świeży ogórek polny lub 1/2 szklarniowego
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy
sól, pieprz do smaku
dodatkowo:
pieczywo tostowe
masło do smarowania

Przygotowanie:
Pora kroimy drobno. Ser, ogórek (jeśli jest szklarniowy wycinamy wodnisty środek) oraz szynkę ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystkie składniki mieszamy dodając po łyżeczce majonezu i musztardy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pieczywo smarujemy masłem, a potem pastą.
Gotowe!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz