Aromatyczne roladki drobiowe z serem feta i słodką kukurydzą są po prostu pyszne. Danie doskonałe na niedzielny obiad.
AROMATYCZNE ROLADKI DROBIOWE
SEROWO-KUKURYDZIANE
Składniki:
4 udka bez kości
2 ząbki czosnku
szczypta soli i pieprzu do posypania udek
farsz:
1/2 opakowania sera feta półtłustego
2 łyżki kukurydzy z puszki
1 łyżka masła
skórka z 1/2 cytryny
1/2 łyżeczki oregano
Przygotowanie:
farsz:
Ser feta kruszymy, dodajemy do niego otartą skórkę cytrynową, oregano, masło oraz kukurydzę, całość mieszamy.
Udka nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posypujemy lekko solą i pieprzem. Na mięso nakładamy warstwę farszu, a potem zwijamy w roladę. Każdą z rolad dokładnie (jak najciaśniej,aby nie dostała się woda) zawijamy w folię spożywczą skręcając po bokach jej końce.
Roladki gotujemy około 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy z folii, lekko osuszamy i podsmażamy na patelni przez chwilę aby nabrały ładnego koloru.
Do wykonania rolad można użyć też filetu z kurczaka pokrojonego w cienkie plastry.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz