Przygotowania przedświątecznych łakoci ciąg dalszy. 3 składniki i tyle smacznej radości. Szybki deser, który wielu z nas przypomni mi czasy dzieciństwa. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, żeby te słodkości jeść przez cały rok , ale tylko do zimowej herbaty smakują tak wyjątkowo. Dzisiaj szyszki w zimowo - świątecznym anturażu.
SZYSZKI z RYŻU PREPAROWANEGO
Składniki:
300 g krówek
80 g ryżu preparowanego
100 g masła
Przygotowanie:
Krówki rozpuszczamy z masłem w garnku cały czas mieszając, aby masa się nie przypaliła. Masę zdejmujemy z ognia i wsypujemy preparowany ryż. Mieszamy łyżką, a kiedy całość lekko ostygnie, ale jeszcze będzie ciepła nabieramy łyżką część masy i robimy z niej w dłoni kulki. (warto lekko zwilżyć dłonie wodą, zapobiegnie to lepieniu się masy do dłoni)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz