Te malutkie, kruche i aromatyczne ciasteczka cynamonowe będą miłym wstępem do świątecznych przygotowań. Uwaga! Są bardzo wciągające.
CIASTECZKA CYNAMONOWE
Składniki:
210 g mąki
150 g margaryny Rama Classic
50 g cukru pudru
70 g mielonych migdałów lub orzechów laskowych
dodatkowo:
3 łyżki drobnego cukru kryształ
3 łyżki cynamonu
Przygotowanie:
Mąkę, zmielone orzechy lub migdały, margarynę
(najlepiej Ramę, bo jest miękka i lekko słona), cukier puder szybko
zagniatamy na ciasto. Ciasto rozwałkowujemy, a potem wycinamy foremkami
różne kształty. Ciastka układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej
papierem. Pieczemy ok.12-15 min. w 180 stopniach.
Upieczone ciastka obtaczamy w cukrze wymieszanym z cynamonem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz