wtorek, 25 sierpnia 2020

Mini pankejki z owocami (cereal pancakes)


 Takie małe, a dają tyle porannej radości. Pankejki w wersji mini podane z sezonowymi owocami to świetny pomysł nie tylko na śniadanie, ale też na podwieczorek.

MINI PANKEJKI
(Pancake Cereal)
 

Składniki:
placki:
1 szkl mąki
1 szkl mleka 3,2%
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 jajko
20 g cukru
1 łyżka rozpuszczonego masła
dodatkowo:
ulubione owoce sezonowe

syrop klonowy lub z agawy do polania

Przygotowanie:
placki: 
Wszystkie składniki miksujemy do otrzymania gładkiego ciasta naleśnikowego. Ciasto przelewamy do butelki z dziurką lub worka cukierniczego. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, wyciskamy po dużej kropli ciasta i smażymy mini placuszki.
Usmażone placki polewamy syropem i dodajemy owoce.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz