Takie małe, a dają tyle porannej radości. Pankejki w wersji mini podane z sezonowymi owocami to świetny pomysł nie tylko na śniadanie, ale też na podwieczorek.
MINI PANKEJKI
(Pancake Cereal)
Składniki:
placki:
1 szkl mąki
1 szkl mleka 3,2%
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 jajko
20 g cukru
1 łyżka rozpuszczonego masła
dodatkowo:
ulubione owoce sezonowe
syrop klonowy lub z agawy do polania
Przygotowanie:
placki:
Wszystkie składniki miksujemy do otrzymania gładkiego ciasta naleśnikowego. Ciasto przelewamy do butelki z dziurką lub worka cukierniczego. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, wyciskamy po dużej kropli ciasta i smażymy mini placuszki.
Usmażone placki polewamy syropem i dodajemy owoce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz