niedziela, 31 marca 2019

Pudding malinowo-kokosowy z białą czekoladą



Kiedy na rynku jeszcze nie są dostępne świeże owoce i warzywa z pomocą spieszy nam Matka Natura z produktami Hortex. Często zimą albo wczesną wiosną mam ochotę na owoce, które nie są jeszcze dostępne, dlatego sięgam po mrożonki. Mrożone owoce takie jak np. maliny świetnie sprawdzają się do deserów. Dzisiaj przepis na pyszny pudding malinowy z chia, który możemy podać zarówno na śniadanie jak i jako zdrowy deser.

 PUDDING MALINOWO-KOKOSOWY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ


Składniki:
(2 porcje)
1/2 szkl mleka kokosowego
1/2 szkl mleka zwykłego
1 szkl malin mrożonych Hortex
1 łyżka cukru
3 łyżki nasion chia
biała starta czekolada (6 kostek) 

Przygotowanie:
Maliny mrożone Hortex podgrzewamy w garnku do momentu aż puszczą sok i zaczną się rozpadać. Dodajemy cukier i miksujemy blenderem. Studzimy. Do ostudzonych malin dodajemy obydwa mleka i mieszamy. Na koniec dodajemy  nasionka chia mieszamy i odstawiamy do napęcznienia chia (najlepiej zostawić na całą noc). Przed podaniem posypujemy wierzch startą białą czekoladą. 

 #durszlakXhortex #hortex #odmatkinatury.


Wiosenny konkurs od Matki Natury

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz