Wiosna się zbliża czas na uzupełnienie witamin, których organizm coraz bardziej się domaga, dlatego dzisiaj na śniadanie proponuję wiosenno-zieloną pastę z avocado i bazylii uzupełnioną soczystym łososiem. Pastę najlepiej podać na świeżym chlebie na zakwasie uzupełnić kiełkami rzodkiewki i plasterkiem łososia dla kontrastu. Zamiast tradycyjnej kawy najlepiej podać szklankę pysznego soku pomarańczowego Hortex w pięknym słonecznym kolorze. Śniadanie mistrzów - proste, ale ze smakiem.
PASTA Z AVOCADO I BAZYLII z ŁOSOSIEM i KIEŁKAMI RZODKIEWKI
Składniki:
pasta:
1 kremowy serek naturalny
1 avocado
6-8 listków świeżej bazylii
1 łyżeczka soku z cytryny
sól i pieprz do smaku
dodatkowo:
łosoś w plastrach
kiełki rzodkiewki
chleb na zakwasie
sok pomarańczowy 100% Hortex
Przygotowanie:
pasta:
Avocado obieramy i wyrzucamy pestkę. Przekładamy do blendera, dodajemy serek naturalny lub śmietankowy, bazylię, sok z cytryny i miksujemy do uzyskania gładkiej pasty. Pastę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Pieczywo smarujemy pastą , dodajemy plasterki łososia oraz kiełki rzodkiewki. Dla uzupełnienia witamin podajemy też sok pomarańczowy Hortex.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz