wtorek, 2 października 2018

Parmezanowe racuchy z grzybami


Takie jesienne śniadanie albo kolację polecam  wszystkim grzybiarzom. Jeśli szukacie kolejnych pomysłów na wykorzystanie swoich leśnych zbiorów koniecznie spróbujcie parmezanowych placuszków z dodatkiem duszonych grzybków.

PARMEZANOWE RACUCHY Z GRZYBAMI


Składniki:
1 jajko
1 szkl mąki
1 szkl mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki startego parmezanu
sól i pieprz do smaku
masło lub oliwa do smażenia
sos:
2 szalotki
2 łyżki masła
100 g podgrzybków
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
Jajko roztrzepujemy z mlekiem, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a następnie szczyptę soli, pieprzu i parmezan. Z ciasta smażymy racuchy.
sos:
Szalotki kroimy w pióra i szklimy na maśle,a następnie dodajemy obgotowane wcześniej grzyby.

Racuchy podajemy z grzybami i odrobiną parmezanu





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz