Zdrowy deser, który posmakuje każdemu, małemu i dużemu ;) Jest słodki doprawiony lekką nutą żurawinowej goryczki. Smakuje i na ciepło i na zimno. Polecam.
MUS z JABŁEK, GRUSZEK i ŻURAWINY
Składniki:
3 jabłka
3 gruszki
1 szklanka żurawiny (może być mrożona)
cukier waniliowy
cukier do smaku (ok. 2 łyżek)
szczypta cynamonu
Przygotowanie:
Jabłka i gruszki obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka, dodajemy żurawinę i gotujemy aż owoce zmiękną. Ugotowane miksujemy na mus. Do musu dodajemy cukier waniliowy, cynamon oraz dosładzamy do smaku, studzimy.
Przed podaniem wierzch można posypać płatkami migdałowymi.
brzmi pysznie :)
OdpowiedzUsuńnie tylko brzmi ;) tego trzeba spróbować , polecam
Usuń