Na pewno znacie Tort Szwarcwaldzki inaczej zwany Czarnym Lasem. Jest on jednym z nielicznych tortów, które lubię, ale ostatnio nie mam weny na pieczenie dlatego zrobiłam jego uproszczoną wersję w postaci deseru. Połączenie czekoladowego ciasta, czereśni i bitej śmietany (w tej wersji deseru zastąpiona jogurtem) to coś czemu trudno się oprzeć.
DESER BLACK FOREST
(Czarny Las)
Składniki:
150 g czekoladowych ciastek
2 jogurty typu greckiego
3 łyżeczki cukru pudru
czereśnie
Przygotowanie:
Ciastka rozkruszamy. Jogurt mieszamy z cukrem pudrem. Czereśnie drylujemy.
Do pucharków lub szklanek nakładamy warstwami ciastka, jogurt oraz czereśnie. Wierzch posypujemy startą czekoladą.
Pożarłabym :D
OdpowiedzUsuńProsto a jak smacznie :) pozdrawiam, Beata
OdpowiedzUsuńSuper deser, ale apetycznie wygląda.
OdpowiedzUsuńZ pewnością wypróbuję, wygląda cudownie 😀
OdpowiedzUsuń