Fala tropikalnych upałów powraca ,a więc dzisiaj kolejna porcja domowych lodów
LODY MALINOWO - JEŻYNOWE
Składniki:
330 ml śmietany 30 %
330 ml śmietany 30 %
200 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
2 łyżki cukru pudru
100 g jeżyn
150 g malin
2 łyżki cukru pudru
100 g jeżyn
150 g malin
Przygotowanie:
LODY KOKOSOWE z MALINAMI
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodajemy mleko oraz mus ze zmiksowanych malin i jeżyn. Wszystko mieszamy i odstawiamy do lodówki na około 10 minut. Po tym czasie masę przelewamy do urządzenia do lodów. Dalej postępujemy według instrukcji urządzenia.
Jeśli nie posiadacie takiego urządzenia masę można przelać do pojemnika, który wstawiamy do zamrażalnika na kilka godzin, od czasu do czasu dobrze jest przemieszać zamrażaną masę,aby rozbić kryształki lodu.
Składnik:
330 ml śmietany 30 %
250 ml mleka kokosowego
2 łyżki cukru pudru
1 duża garść malin
Przygotowanie:2 łyżki cukru pudru
1 duża garść malin
Według przepisu jak wyżej. Malin nie miksujemy na mus, dodajemy cząstki owoców.
Follow my blog with bloglovin!
Wyglądają bardzo apetycznie ;-)
OdpowiedzUsuń