Temat nie potrzebuje zbędnego komentarza :) zupę pomidorową kocham od zawsze i żadna inna mogłaby nie istnieć.
Składniki :
1 korpus
1 korpus
warzywa (marchew, pietruszka,seler)
liść laurowy
ziele angielskie
1 słoiczek koncentratu
2 ząbki czosnku
sól
śmietana
liść laurowy
ziele angielskie
1 słoiczek koncentratu
2 ząbki czosnku
sól
śmietana
Przygotowanie:
Aż chciałoby się napisać ,że zupa robi się sama, bo w stosunku do innych zup nie wymaga wiele pracy, tym bardziej,że ja swoja wersję zazwyczaj robię z koncentratu pomidorowego.
A więc do dzieła.
A więc do dzieła.
Z warzyw i korpusu gotujemy bulion, do którego wrzucamy liść laurowy i parę ziarenek ziela angielskiego. W oddzielnym garnku lub miseczce łączymy koncentrat z przeciśniętym czosnkiem i odstawiamy na jakiś czas żeby ich smaki mogły się przeniknąć. Jeśli bulion jest już gotowy wlewamy 1 nalewkę do koncentratu aby rozrzedzić go przed wlaniem do bulionu, mieszamy bulion z koncentratem i gotujemy przez chwilę. Doprawiamy według uznania (ja ze względu na dodanie całego słoiczka koncentratu oprócz soli dodaję odrobinę cukru). Na koniec dodajemy trochę śmietany.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz