Ciasto czekoladowe idealne do filiżanki herbaty albo kawy. Czekoladowe, ale nie przesłodzone. Robi się bardzo szybko, więc to kolejny jego atut. Jeśli akurat szukacie przepisu na coś słodkiego i czekoladowego to przepis dla Was.
CIASTO CZEKOLADOWE
Składniki:
350 g mąki
50 g kakao
1 łyżeczka proszka do pieczenia
1 łyżeczka sody
125 g masła
200 g cukru
2 jajka
250 ml jogurtu naturalnego
Przygotowanie:
Mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę mieszamy w misce.
W oddzielnym naczyniu miksujemy na puszystą masę jajka z cukrem, następnie dodajemy miękkie masło a potem jogurt. Do masy wsypujemy partiami składniki suche. Miksujemy do uzyskania gęstego ciasta.
Ciasto przelewamy do formy, pieczemy przez 50 minut w 180 stopniach.
Witam. Na jaką blaszkę jest ten przepis?
OdpowiedzUsuń20x30cm
UsuńCzy to ciasto jest wilgotne?
OdpowiedzUsuńgdybym miała porównać to ma podobną wilgotność do "murzynka"
Usuń