Kawa dla zakochanych - szczególnie tych w kawie. Smak kawy i malin to jedno z moich ulubionych połączeń, a tu mamy jeszcze dodatkowo słodki smak białej czekolady. Taka wersja latte skradnie wasze serca.
MALINOWE LATTE
Składniki:
(2 porcje)
garść malin (mogą być mrożone)
3 łyżki śmietany 30%
6 kostek białej czekolady
kawa espresso x 2
150 ml mleka 3,2%
Przygotowanie:
Maliny podgrzewamy w małym rondlu,a kiedy puszczą sok rozgniatamy widelcem.
Czekoladę rozpuszczamy ze śmietanką (najlepiej w kąpieli wodnej)
Zaparzamy espresso.
Mleko podgrzewamy i ubijamy spieniaczem do mleka na gęstą piankę.
Do szklanek nakładamy warstwę malin, następnie warstwę białej czekolady i zalewamy spienionym mlekiem.
Na koniec wlewamy delikatnie kawę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz