czwartek, 3 maja 2018

Wiosenne wrapy


Wiosenne, kolorowe i zdrowe. Będą idealną odmianą dla zwykłych kanapek. Wrapy można robić z różnymi dodatkami. W moich znalazł się dzisiaj oprócz warzyw, ser żółty i kawałki kurczaka

WIOSENNE WRAPY z SEREM


Składniki:
2 tortille
6 liści sałaty
6 plastrów sera żółtego
1/2 czerwonej papryki
1/2 szkl kukurydzy z puszki
garść kiełków rzodkiewki 
1/2 filetu kurczaka
1 łyżeczka przyprawy kebab-gyros
oliwa do smażenia
 

Przygotowanie:
Filet kroimy w cienkie paski, posypujemy przyprawą kebab-gyros i smażymy, a następnie studzimy.
Tortille rozkładamy na stole, na niej układamy po 3 liście sałaty, następnie 3 plastry sera posypujemy kiełkami, pokrojoną papryką, kukurydzą i kawałkami usmażonego kurczaka. Całość zawijamy w rulon, spinamy wykałaczkami i kroimy na mniejsze kawałki (np. na 3 części)
Wrapy można podać na zimno lub przed podaniem podgrzać na patelni aby lekko rozpuścił się ser.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz