Powiało chłodem i sypnęło śniegiem, zapachniało zbliżającymi się coraz większymi krokami Świętami, dlatego dzisiaj przepis na zimową, popołudniową lub wieczorną rozgrzewkę. Domowy aksamitny likier czekoladowo-truflowy. Kto chce z nim zdążyć jeszcze na Święta trzeba się pośpieszyć, bo to już ostatnia chwila, żeby go zrobić.
LIKIER CZEKOLADOWO-TRUFLOWY
Składnik:
120 g cukierków trufli w czekoladzie
250 ml wódki
250 ml mleka skondensowanego słodkiego
Przygotowanie:
Cukierki kroimy przekładamy do słoika, zalewamy alkoholem, potrząsamy i odstawiamy najlepiej na około 3 tygodnie do rozpuszczenia cukierków (minimalny czas, którego potrzebujemy to 2 tygodnie). Cukierki codziennie należy przemieszać.
Kiedy cukierki się rozpuszczą mieszamy powstały likier z mlekiem skondensowanym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz