Dzisiaj pomysł, który powinien przypaść do gustu wszystkim mamom. Pomysł na przemycenie w śniadaniu trochę mięska i warzyw. Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, warto więc zadbać, aby był nie
tylko zdrowy i smaczny, ale też zachęcał do jedzenia swoim wyglądem. Zróbcie kolorowe muffiny z cukinią i kiełbasą, a wasze dzieci przestaną marudzić przy śniadaniu.
Przy okazji chciałabym Wam polecić kiełbasy morlińskie, które sprawdzą się w kuchni do wielu dań. A gdybyście szukali więcej inspiracji kiełbaskowych dań zajrzyjcie na stronę Morliny
KOLOROWE MUFFINY ŚNIADANIOWE
Składniki:
(na 6 szt.)
1/2 małej cukinii
1/2 kiełbasy śląskiej Morliny
4-5 pomidorki koktajlowe
3 jajka
garść posiekanego szczypioru
2 plastry żółtego sera
szczypta soli, pieprzu i czerwonej papryki
Przygotowanie:
Jajka roztrzepujemy mikserem, aby podwoiły swoją objętość. Dodajemy sól, pieprz i paprykę.
Cukinię oraz kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, aby zmiękły. Ostudzoną cukinię z kiełbasą mieszamy ze szczypiorem, pokrojonymi na mniejsze kawałki pomidorki koktajlowe oraz pokrojony w małą kostkę ser. Mieszankę przekładamy do foremek na muffiny wysmarowanych masłem, a następnie zalewamy jajkami.
Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni na 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz