niedziela, 28 stycznia 2018

Piekielne skrzydełka z ziołami


Dzisiaj przepis na ostro, na baaardzo rozgrzewający obiad. Coś dla fanów mocnych wrażeń kulinarnych, bo przepis na piekielne skrzydełka jest naprawdę wybuchowy. Jeśli jednak wolelibyście złagodzić piekielną moc tego dania użyjcie zwykłej oliwy zamiast oleju z dodatkiem chilli.


PIEKIELNE SKRZYDEŁKA z ZIOŁAMI

Składniki:
500 g skrzydełek
4 ząbki czosnku
po 4 łyżki posiekanego oregano i rozmarynu,
100 ml oleju z dodatkiem chilli
sól, pieprz

Przygotowanie:
Na marynatę mieszamy posiekany czosnek,oregano i rozmaryn oraz olej, lekko doprawiamy solą i pieprzem. 
Skrzydełka płuczemy, osuszamy, smarujemy marynatą. Odstawiamy w naczyniu owiniętym folią spożywczą. Po 2-3 godzinach lub nocy w marynacie skrzydełka smażymy na patelni przewracając od czasu do czasu.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz