Dzisiaj przepis na ostro, na baaardzo rozgrzewający obiad. Coś dla fanów mocnych wrażeń kulinarnych, bo przepis na piekielne skrzydełka jest naprawdę wybuchowy. Jeśli jednak wolelibyście złagodzić piekielną moc tego dania użyjcie zwykłej oliwy zamiast oleju z dodatkiem chilli.
PIEKIELNE SKRZYDEŁKA z ZIOŁAMI
Składniki:
500 g skrzydełek
4 ząbki czosnku
4 ząbki czosnku
po 4 łyżki posiekanego oregano i rozmarynu,
100 ml oleju z dodatkiem chilli
sól, pieprz
Przygotowanie:
Przygotowanie:
Na
marynatę mieszamy posiekany czosnek,oregano i rozmaryn oraz olej, lekko
doprawiamy solą i pieprzem.
Skrzydełka płuczemy, osuszamy, smarujemy
marynatą. Odstawiamy w naczyniu owiniętym folią spożywczą. Po 2-3
godzinach lub nocy w marynacie skrzydełka smażymy na patelni przewracając od czasu do czasu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz