wtorek, 5 kwietnia 2016

Sałatka z selerem naciowym



Dzisiaj polecam wiosenną sałatkę o niepowtarzalnym smakuJej głównym składnikiem jest seler naciowy (wiem, że nie przez wszystkich tolerowany), który nadaje całości bardzo orzeźwiający posmak,ale nie dominuje on nad całością, jest złamany słodkim smakiem jabłka i prażonych orzechów. W sałatce tej znajdziecie mnóstwo witamin. Uwielbiam sałatki, w których jest mnóstwo świeżych warzyw, a ta sałatka taka właśnie jest. Polecam, zasmakuje.

WIOSENNA SAŁATKA Z SELEREM NACIOWYM


Składniki:

3-4 gałązki selera naciowego
kilka rzodkiewek
1/2 sporej wielkości jabłka
1/2 świeżego ogórka
garść orzechów włoskich
derssing:
4 łyżki oliwy z oliwek
sok z 1 plastra cytryny
sól i pieprz

Przygotowanie: 

Wszystkie warzywa kroimy w grubsze plasterki, jabłko w niewielka kostkę. Orzechy siekamy i prażymy na suchej patelni. Pokrojone składniki mieszamy razem, całość posypujemy orzechami i polewamy dressingiem (mieszamy oliwę z cytryną i przyprawami)





3 komentarze:

  1. Wygląda zachęcająco - może bym się przekonała do selera;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. w tym połączeniu można się przekonać do selera,ja wcześniej też podchodziłam do niego z dużą rezerwą

      Usuń
  2. Ja uwielbiam selera w każdej postaci 😊musze zrobić

    OdpowiedzUsuń