Ten przepis jest super środkiem na lekkie orzeźwienie w środku lata, a jednocześnie na zabicie małego głodu. Sałatkę można potraktować jako deser albo zabrać w pojemniczku np. na plażę jako przekąskę.
SAŁATKA Z ARBUZEM i OGÓRKIEM
Składniki:
ćwiartka małego arbuza (najlepiej bezpestkowego)
1 ogórek
garść borówek
1 łyżeczka sezamu
1 łyżeczka wiórków kokosowych
1 łyżeczka posiekanej mięty
3 łyżki oliwy z oliwek
sok z 1/2 limonki
Przygotowanie:
Arbuza kroimy w kostkę, ogórka w słupki.Dobrze by było przed zrobieniem sałatki schłodzić arbuza w lodówce.
Mieszamy pokrojonego arbuza z ogórkiem i borówkami.
Oliwę, sok z limonki , posiekaną miętę mieszamy i skrapiamy mieszanka owoce.
Wiórki kokosowe i sezam prażymy chwilę na suchej rozgrzanej patelni, posypujemy nimi sałatkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz