niedziela, 23 stycznia 2022

Sałatka z marynowanymi pieczarkami

Tą prostą sałatkę z jajek i pieczarek zrobicie błyskawicznie. Możecie postawić ją na świątecznym stole, albo zrobić na kolację. Sprawdzi się w każdej, nawet w awaryjnej sytuacji.

SAŁATKA z MARYNOWANYMI PIECZARKAMI

Składniki:
(na 2 porcje):
4 jajka ugotowane na twardo
1 słoiczek marynowanych pieczarek (300g)
1/2 pęczka grubego szczypiorku
1 małe jabłko
sos:
3 łyżki majonezu
1,5 łyżeczki musztardy
szczypta soli i pieprzu do smaku
 
Przygotowanie:
Jajka i jabłko kroimy w kostkę. Pieczarki odsączamy z zalewy i kroimy na połówki lub ćwiartki jeśli są duże. Szczypiorek siekamy drobno. Wszystkie pokrojone składniki przekładamy do miski (można też dodać marchewkę , która jest dodana do słoika z pieczarkami), polewamy sosem (mieszamy majonez z musztardą i przyprawami), delikatnie mieszamy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz