poniedziałek, 7 września 2015

Kurczak pod kołderką z pesto i mozzarelli


Filet z kurczaka to prosty, szybki i pyszny sposób na obiad, po który chyba sięgamy najczęściej. Filet z kurczaka można podać go na różne sposoby.W tym i kolejnych postach postaram się Was zachęcić do niestandardowych, ale i niewyszukanych wersji na kotleciki drobiowe. Mam nadzieję, że któraś z propozycji przypadnie Wam do gustu i zechcecie jej spróbować. 
Na pierwszy ogień połączenie z pesto i mozzarellą. Uwielbiam smak bazylii, więc dla mnie rewelacja. Polecam.




Składniki:

1 filet z kurczaka
2 ząbki czosnku
sól i pieprz 
pesto bazyliowe
1 kulka mozzarelli
oliwa
 
Przygotowanie:

Filet oczyszczamy kroimy na kotleciki. Kotleciki posypujemy solą i pieprzem oraz nacieramy czosnkiem. Kotleciki obsmażamy na oliwie. 
Obsmażone przekładamy do naczynia żaroodpornego, smarujemy po całej długości pesto. Pesto przykrywamy 1-2 plastrami mozzarelli. Całość wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 10-15 minut. 
 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz